Bunicul autorului atacului armat de la Şcoala Primară Robb din Uvalde, în Texas, Rolando Reyes, cere joi scuze pentru faptele nepotului său, Salvador Ramos, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portretul lui Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, care a ucis 21 de persoane - 19 copii şi doi profesori - se conturează tot mai mult joi, la două zile după atac.

Tânărul nu avea antecedente judiciare, iar înainte de masacrul din şcoală a tras asupra bunicii sale, pe care a rănit-o grav la faţă.

”Îmi pare cu adevărat rău şi mă doare foarte mult, pentru că mulţi dintre aceşti copii (ucişi) sunt nepoţi ai prietenilor mei. Îmi pare cu adevărat rău pentru toate familiile. Ce putem face?”, declară joi, în spaniolă, Rolando Reyes.

Multe detalii tulburătoare au apărut, începând de marţi, despre Salvador Ramos.

Tânărul nu avea probleme psihologice cunoscute serviciilor locale de sănătate, a anunţat guvernatorul Texasului Greg Abbott, care l-a catalogat, cu toate acestea, drept ”dement”.

Atacatorul şi-a anunţat pe Facebook intenţia de a-şi ataca bunica.

Femeia, în pofida faptului că a fost grav rănită, a alertat poliţia.

Salvador Ramos a publicat apoi un mesaj în care anunţa că a ”făcut-o”.

Cu un sfert de oră înainte de masacru, el a anunţat că următoarea sa ţintă era o şcoală.

El s-a dus la şcoală purtând o vestă antiglonţ şi o puşcă de tip AR-15, vestiunea civilă a unei puşti de asalt militare concepută să facă cât mai multe victime într-un timp record.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.