Locomotiva unui tren a deraiat, joi, în judeţul Hunedoara, iar mecanicul a fost rănit. Traficul feroviar între Băniţa şi Merişor este blocat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că o locomotivă izolată, care aparţine operatorului privat Constantin Grup, s-a răsturnat între staţiile Merişor – Crivadia. Locomotiva izolată circula de la Băniţa spre Crivadia, mecanicul a anunţat că nu poate opri în staţia Merişor, a intrat cu locomotiva pe firul II Merişor - Crivadia, unde s-a răsturnat. Precizăm faptul că, traficul feroviar de călători este oprit în acest moment pe relaţia Petroşani - Crivadia, pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie, în vederea eliberării gabaritului de cei doi stâlpi rupţi de locomotiva răsturnată”, a transmis CFR.

Sursa citată a precizat că intervenţiile derulate de SRCF Timişoara au drept scop, în primul rând, asigurarea gabaritului pe un fir, şi vor continua cu operaţiunile necesare pentru ridicarea locomotivei private, din zona respectivă.  

 ”Din punct de vedere al circulaţiei trenurilor, menţionăm faptul că la momentul prezent este afectată o singură pereche de trenuri R 2708/R2711, pe distanţa Pui - Petroşani. 

 Conform graficului de circulaţie, următorul tren înscris să tranziteze această zonă este IR 1822 (Bucureşti - Arad), în jurul orei 23.00, oră până la care estimăm finalizarea intervenţiilor pentru eliberarea gabaritului şi redeschiderea circulaţiei pe un fir”, a mai transmis CFR.

 

 Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar de specialitate al SRCF Timişoara depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea traficului pe un fir, în zona evenimentului feroviar, asigurarea suportului tehnic necesar pentru repunerea pe şină a locomotivei şi restabilirea traficului în condiţii normale pe întreaga distanţă Petroşani – Crivadia. 

 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Locomotiva deraiată între Băniţa si Merişor. Traficul este blocat pe ambele linii”, a anunţat, joi, ISU Hunedoara.  

Sursa citată a precizat că mecanicul locomotivei a fost rănit, fiind preluat de un echipaj al SAJ Hunedoara, care îl transportă la spital.  

”Traficul feroviar rămâne în continuare blocat pe secţia de circulaţie Petroşani - Simeria, pe ambele sensuri, până la remedierea situaţiei”, a mai prcizat sursa citată.  

Deocamdată, nu au fost stabilite împrejurările producerii accidentului.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.