Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat, joi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El le-a spus primarilor cu rezultate că este nevoie de reforma administraţiei locale şi le-a cerut primarilor cu rezultate să împărtăţească din această experienţă şi altor aleşi care au proiecte în derulare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Preşedintele PNL a afirmat că aleşii locali reprezintă cele mai performante administraţii locale. 

”Liga Aleşilor locali este o structură de forţă, este baza de contact a PNL cu cetăţenii”, a spus Nicolae Ciucă, arătând că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică. 

”Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le admiistrează că nu şi-au irosit votul. 

”Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara”, a spus Ciucă.

El a precizat că, acum, PNL continuă proiectul politic de dezvoltare şi modernizare şi aleşii locali ai PNL sunt cei care trebuie să accelereze şi să desăvârşească această modernizare. ”Construcţia, dezvoltarea României şi a comunităţilor locale sunt prioritatea numărul unu a PNL”, a afirmat el.  

”Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o scoală a performanţei administraţiei locale”, a afirmat Nicolae Ciucă, adăugând că sunt mulţi care au proiecte în desfăşurare şi trebuie ajutaţi de cei cu experienţă să le ducă la sfârşit. 

Premierul a mai arătat că avem de absorbit fonduri europene de aproape 90 de miliarde de euro, în perioada următoare, prin PNRR, prin programele multianuale şi prin Anghel Saligny, fiind o oportunitate pe care nu îşi permit să o risipească. 

”Avem nevoie de descentralizare şi mai presus de toate avem nevoie de implicarea şi experienţa dumneavoastră, să o împărtăşiţii”,a spus el.”Dacă sunt obstacole, trebuie îndepărtate cÂt mai rapid de Guvern”, a afirmat Ciucă. 

Premierul a menţionat că doar prin descentralizare pot fi atraşi toţi banii puşi la dispoziţie ţării noastre. 

”Ştiu că este nevoie de reforma administraţiei publice locale”, a mai spus preşedintele PNL, arătând că aşteaptă propuneri de la aleşii locali pentru a putea aplica politicile publice la nivel naţional. ”Trebuie să menţinem performanţa în administraţiile pe care le conducem”, a mai declarat el, precizând că viziunea este una singură, fapte şi realizări, pentru a convinge. 

Preşedintele PNL a arătat că succesul aleşilor locali trebuie să se transforme în voturi şi că PNL trebuie să recâştige acele primării pierdute şi să câştige altele. 

”Vă rog să aveţi încredere în echipa de conducere a PNL, că vom găsi soluţii şi vom fi în măsură să gestionăm orice situaţie”, a spus în finalul discursului preşedintele PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.