Martorii oculari i-au îndemnat pe poliţişti să intervină în atacul mortal care a vizat şcoala primară din Texas. Javier Cazares, a cărui fiică a fost ucisă în atac, a declarat că a sugerat să intre în şcoală alături de alţi martori oculari, deoarece poliţia ”nu făcea nimic”, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii din Texas spun că bărbatul înarmat, pe nume Salvador Ramos, a stat interiorul şcolii primare din Uvalde timp de aproximativ o oră înainte să fie ucis.

Nouăsprezece copii şi doi adulţi au murit în urma atacului, în timp ce alţi şaptesprezece au fost răniţi.

Martorul ocular Juan Carranza, care locuieşte vizavi de şcoală şi a asistat la incident, a declarat pentru Associated Press că femeile prezente la locul atacului au strigat la ofiţeri să ”intre” în şcoală, însă organele de poliţie nu au intrat.

Javier Cazares, a cărui fiică a fost ucisă în atac, a declarat că a sugerat să intre în şcoală alături de alţi martori oculari, deoarece poliţia ”nu făcea nimic”.

Autorităţile au spus că bărbatul înarmat s-a închis într-o sală de clasă, iar poliţiştii s-au chinuit apoi să ajungă la el.

Steven McCraw, directorul Departamentului de Siguranţă Publică din Texas, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că bărbatul înarmat a rămas la locul incidentului între 40 de minute şi o oră înainte ca forţele de ordine să îl reţină.

Între timp, şeful Poliţiei de Frontieră din SUA, Raul Ortiz, a declarat pentru CNN că zeci de poliţişti au răspuns atacului şi ”nu au ezitat”.

”Au intrat în clasa respectivă şi s-au ocupat de situaţie cât de repede au putut”, a spus el.

Salvador Ramos, autorul atacului mortal de la şcoala primară din Uvalde, Texas, i-ar fi trimis o serie de mesaje text înfiorătoare unei fete pe care a cunoscut-o online, în care descria cum tocmai îşi împuşcase bunica şi urma să "deschisă focul asupra unei şcoli primare".

Potrivit capturilor de ecran analizate de CNN şi a unui interviu cu adolescenta, care a afirmat că a ţinut legătura cu tânărul timp de câteva săptămâni, Ramos s-a plâns că bunica lui ”vorbeşte la telefon cu AT&T (n.r. companie de telecomunicaţii din SUA)” despre telefonul său.

”Este enervant”, a scris el, iar şapte minute mai târziu i-a trimis un mesaj în care afirma că tocmai o împuşcase pe bunica sa în cap.

Câteva secunde mai târziu, băiatul a precizat că ”se duce la o şcoală primară (chiar acum), asupra căreia va deschide focul”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.