Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales, aflat în vizită în ţara noastră, a fost interesată de situaţia de securitate a României în contextul invaziei ruse în Ucraina. Principalele preocupări ale Alteţei Sale Regale au vizat ameninţarea la adresa securităţii alimentare a lumii, generată de blocarea porturilor Odesa şi Nikolaev de către trupele ruse, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit astăzi vizita Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales, la Palatul Victoria.  
 
De asemenea, înaltul oficial a fost interesat de politicile României în domeniul energiei verzi şi regenerabile şi a amprentelor de emisie de dioxid de carbon. Alteţa Sa Regală a recomandat iniţiativa sa „Sustainable Markets Initiative” ca soluţie de reunire a companiilor care s-au angajat în activităţi comerciale de reducere a poluării şi emisiilor de dioxid de carbon.
 
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a făcut o prezentare extinsă a eforturilor României de susţinere în toate modurile a Ucrainei: primirea şi găzduirea refugiaţilor; susţinerea cetăţenilor ucraineni strămutaţi intern şi a celor care îşi apără ţara; susţinerea exporturilor ucrainene de cereale. De asemenea, prim-ministrul României a prezentat analiza privind situaţia militară de pe teren din Ucraina şi perspectivele şi ameninţările generate în regiunea Mării Negre. 
 
Cu aceeaşi ocazie, premierul Ciucă şi-a anunţat deschiderea pentru susţinerea investiţiilor în energia verde, cu precădere cea eoliană offshore în care companiile britanice sunt aşteptate să investească în perioada următoare.
 
Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a apreciat în mod deosebit susţinerea cetăţenilor români faţă de refugiaţii ucraineni, precum şi manifestările de solidaritate şi simpatie cu care românii au impresionat lumea întreagă. Totodată, Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a transmis aprecierea de care se bucură românii din Marea Britanie, care contribuie, prin munca lor, la asigurarea bunăstării şi dezvoltării economice. La rândul său, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanţa susţinerii comunităţii de români din Marea Britanie, din perspectiva protejării drepturilor legale ale acestora.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.