USR transmite, miercuri, că în Senat a trecut, fără dezbatere, un proiect de lege, prin care PSD, PNL şi UDMR au votat ca regiile şi societăţile comerciale la care statul este acţionar să fie obligate să transmită imobilele şi terenurile către autoriţăţile locale, astfel că bunurile după care râvneau baronii de zeci de ani pot fi luate şi folosite aşa cum vor ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Lege votată la Senat, în 30 secunde. Fără dezbateri. Ignorând toate criticile şi avizele negative. PSD, PNL şi UDMR au votat: Regiile şi societăţile comerciale la care statul este acţionar sunt obligate să transmită imobilele şi terenurile către autoriţăţile locale”, a scris USR pe Facebook. 
 
Formaţiunea arată că ”bunurile după care râvneau baronii de zeci de ani pot fi luate şi folosite aşa cum vor ei”. 
 
Potrivit USR, proiectul mai prevede că, în situatia refuzului analizării cererii de transfer autoritatea poate solicita obligarea regiei/societăţii la transmiterea drepturilor solicitate prin acţiune în justiţie.
 
”Dacă acestea analizează cererea, dar nu sunt de acord cu transferul atunci au obligaţia de le pune în valoare în termen de 12 luni de la data emiterii refuzului”, mai spune USR. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.