Hyundai Motor America va rechema 281.000 de vehicule din America de Nord, din cauza dispozitivelor de pretensionare a centurilor de siguranţă care ar putea exploda şi proiecta fragmente de metal, provocând răni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rechemarea, care vine după trei rapoarte de accidentare, acoperă unele vehicule hibride Accent din 2019-2022, Elantra din 2021-2023 şi Elantra 2021-2022.

În cazul unui accident, dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranţă din partea şoferului sau a pasagerului din faţă pot exploda la declanşare.

Dealerii vor asigura dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranţă cu un capac.

Dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranţă fac parte dintr-un sistem care blochează centura de siguranţă pe loc în timpul unui accident, pentru a oferi protecţie suplimentară ocupanţilor.

Această rechemare se extinde şi înlocuieşte patru retrageri anterioare.

Toate vehiculele Accent, Elantra şi Elantra HEV deja reparate în cadrul rechemarilor anterioare vor trebui să aibă finalizată noua remediere a retragerii, a declarat marţi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Noua rechemare include 239.000 de vehicule în Statele Unite şi aproximativ 42.000 în Canada, a spus Hyundai.

Două răniri au fost raportate în Statele Unite şi una în Singapore.

În septembrie, NHTSA a spus Hyundai despre un accident care a implicat un automobil Elantra din 2021, în care dispozitivul de pretensionare a centurii de siguranţă de pe partea şoferului s-a declanşat anormal, provocând rănirea piciorului ocupantului cu fragmente de metal.

Agenţia a cerut Hyundai să evalueze incidentul. Hyundai, care a investigat pe larg cauza principală a problemei, a declarat că încă investighează în mod activ vehiculele Venue şi Genesis GV70/GV80 care au fost rechemate anterior.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.