Revista satirică franceză Charlie Hebdo publică miercuri lucrări ale unor caricaturişti ucraineni, care ”continuă să-şi facă treaba” în pofida invaziei ruse şi publică ”din solidaritate” 20 de caricaturi ale acestora, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între aceste caricaturi, revista publică un urs rus care-şi vâră laba într-un stup şi este devorat de albine, militari care dau drumul unui obuz pe un tobogan, într-o grădiniţă de copii sau instrumente de tortură cu efigia lui Putin.

Semnate de Iurii Juravel, Oleg Guţol sau Oleksii Kustovski, alias Kusto, aceste caricaturi, ”în mod evident nemiloase cu ruşii, arată un unor care nu vrea să capituleze în faţa arbitrariului şi terorii”, scrie într-un comunicat Charlie Hebdo.

Aproape toate caricaturile provin dintr-o expoziţie organizată la Odesa de către asociaţia caricaturiştilor locali.

Evenimentul este intitulat ”Navă de război rusă, să te...”, o replică devenită celebră în Ucraina, dată la începutul războiului de către grăniceri ucraineni, pe Insula Şerpilor, crucişătorului Moskva, care îi soma să se predea.

Aproximativ 40 de caricaturişti - majoritatea ucraineni şi din aproximativ 20 de ţări, inclusiv din Rusia - au participat la acest eveniment, în urma unui apel la caricaturi pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.