Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19, s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1, pe Nastasja Schunk, locul 165 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub privirile unei loje pline de celebrităţi, între care s-au numărat Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Vrigina Ruzici, dar şi părinţii ei, Simona Halep a fost zdruncinată destul de rău la primul meci jucat la Roland Garros de o jucătoare de 18 ani, care a ajuns pe tabloul principal, deşi a pierdut în ultimul tur al calificărilor.

Schunk, o jucătoare înaltă de 1,7 metri, stângace, a prezentat pe arena Simonne Mathieu un plan de joc, lovituri şi o maturiate în evoluţie rar întâlnite la o sportivă de 18 ani. Tot jocul germanei este bazat pe forţă, pe schimbarea direcţiei mingii, pe accelerări surprinzătoare, dar şi pe ruperi de ritm cu lovituri scurte, destul de bine executate.

Halep a arătat, marţi, acelaşi joc precaut, la siguranţă, dar care a fost contracarat de adversară, jucătoarea care a riscat şi a avut de câştigat din iniţiativă. Românca a mizat pe mingi perpendiculare, chiar dacă de intensitate, amplitudine şi efect variabile. Germana a stat la mijlocul liniei de fund a terenului şi a bombardat cu mingi trimise către laturile terenului. Când Halep a schimbat jocul către margini, Schunk a rezistat bine în raliuri şi a continuat să puncteze. Totuşi, condiţia ei fizică, afectată de cele trei meciuri anterioare, a contribuit la înclinarea balanţei în favoarea Simonei, la fel ca bogata experienţă a româncei, care ştie să scoată resurse nebănuit în momentele decisive.

Setul I a început cu un îngrijorător 3-0 pentru Schunk, după un break în ghemul al doilea, apoi Simona s-a apropiat la 2-3, dar germana a câştigat iar pe serviciul jucătoarei române. De la 2-4, Nastasja a comis numeroase greşeli neprovocate şi Halep a luat la rând patru ghemuri şi a închis setul, cu 6-4, după o oră şi 16 minute.

Scorul de 3-0 pentru Schunk s-a înregistrat şi la începutul setului al doilea. De data aceasta, germana a continuat să joace încântător, Halep a greşit mult şi nu a mai existat nicio revenire. A fost 5-0, apoi 6-1, după o oră şi 16 minute de joc.

Jucătoarea germană a scăpat meciul din mână definitiv în ghemul secund din decisiv, când Halep a reuşit cu greu să obţină break-ul. Din acel moment, pe teren a fost numai Simona care a mai cedat doar un ghem şi a pus capăt meciului, cu 6-1, după o oră şi 48 de minute.

Simona Halep va evolua în faza următoare cu chinezoaica Qinwen Zheng, locul 74 WTA. Halep a învins-o pe Zheng, la începutul anului, cu 6-3, 6-2, în semfinale la Melbourne Summer Set 1.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 86.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 2018 şi a fost finalistă în 2014 şi 2017. Anul trecut, Halep nu a participat la French Open, fiind accidentată, iar în 2020, a părăsit turneul în optimi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.