Un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat marţi, fiind degajări mari de fum, anunţă Metrorex, conform căruia "călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel". Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei de la metrou a declarat, însă, că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei. La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri. Pasagerii aflaţi în garnitura de metrou defectă au fost evacuaţi. Şi la staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi călătorii. Circulaţia în zona centrală a Capitalei este blocată. Şeful DSU Raed Arafat a precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Raed Arafat, despre incendiul de la metrou: A dus la evacuarea a 172 de persoane, dintre care un număr de 25 au fost asistaţi medical / Nu sunt victime
CITEȘTE ȘI Prefectul Capitalei Toni Greblă, primele declaraţii despre incidentul de la metrou: Putea să fie deosebit de grav, s-a încheiat. Au fost evacuate toate persoanele / Va fi făcută o anchetă pentru a se vedea cauza incendiului

 

UPDATE - "Ca urmare a defecţiunii tehnice cu degajare de fum din Piaţa Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituţiile abilitate pentru verificare şi acordare de sprijin în caz de nevoie. Călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel şi deconectarea de la energia electrică a acestuia. Menţionăm că, pasagerii aflaţi în trenul defect nu au fost puşi în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situaţiei create, aceştia vor fi debarcaţi prin tunel. Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate, iar între staţiile Universitate şi Piaţa Victoriei nu se circulă", precizează Metrorex, fără a face referire la producerea unui incendiu.
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
UPDATE - "Având în vedere intervenţia pompierilor la staţia de metrou Piaţa Romană,  Brigada Rutieră recomandă participanţilor la trafic:
-să evite zona; să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri; să circule cu prudenţă. La acest moment traficul rutier este restricţionat pe  segmentul de drum  cuprins între Piaţa Universităţii şi Piaţa Romană, ambele sensuri de deplasare şi pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piaţa Victoriei către Piaţa Romană. De asemenea, au fost aplicate restricţii de trafic şi din intersecţiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru", anunţă Brigada de Poliţie Rutieră.
UPDATE - Conform ISU, incendiul de la metrou este lichidat. Incendiul s-a manifestat la carcasa unei linii de metrou. Din vagoane au fost evacuate toate persoanele.
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
UPDATE - ISU anunţă că la statia de metrou Piaţa Romană se continuă intervenţia pentru evacuarea călătorilor.
La staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi toţi călătorii.
 

UPDATE - Trenul este pe tunel, la o distanţă de aproximativ  20-30 m de peron.
UPDATE - ISU a transmis că se înregistrează Degajare de fum în subteran la staţia de metrou Piaţa Romană.
"În acest moment se realizează evacuarea călătorilor. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime", a precizat ISU.
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
La faţa locului acţionează 8 autospeciale de stingere, ambulanţe SMURD. De asemenea, sunt echipaje şi la staţiile de metroul Ninversităţii şi Piaţa Victoriei.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Metrorex informează că marţi, începând cu ora 8:50 , circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate din cauza unei defecţiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni.
"În urma defecţiunii, trenul va fi retras din circulaţie pentru analiză şi remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulaţia pe Magistrala 2 să se reia în condiţii normale", anunţă compania.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.