Echipa de baschet masculin CSM Oradea a învins luni, pe teren propriu, formaţia FC Argeş Piteşti, scor 110-59 (63-28), în primul meci din trei programate în finala mică a Ligii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Baciu 18 puncte şi Ogden 15, pentru gazde, respectiv Jeremic 16, pentru FC Argeş.

Meciul al doilea al seriei va avea loc joi, la Piteşti, iar un eventual meci 3, decisiv, din nou la Oradea, duminică. Prima echipă cu două victorii obţine medalia de bronz a sezonului.

Joi va debuta şi finala pentru titlul naţional, între campioana en-titre U Banca Transilvania Cluj şi deţinătoarea Cupei României, CSO Voluntari. Al doilea meci va avea loc sâmbătă, după care seria se mută la Voluntari, în 31 mai şi 2 iunie, pentru ca un eventual meci decisiv, al 5-lea, să aibă loc din nou în BT Arena, în 5 iunie. Prima echipă care acumulează trei victorii obţine titlul naţional al stagiunii.

Ambele finaliste s-au calificat în trei partide în semifinale, U BT Cluj în faţa celor de la FC Argeş Piteşti (98-73, 113-68, 101-72), iar CSO Voluntari cu CSM Oradea (74-66, 74-66, 85-79).

În timp ce echipa CSO Voluntari se află în premieră în finala Ligii Naţionale, baschetul clujean are la activ şase titluri naţionale - trei cu Universitatea Cluj (1992, 1993, 1996) şi alte trei cu U Mobitelco/U BT Cluj (2011, 2017, 2021).

Titlul naţional a fost câştigat în 2021 de echipa U Banca Transilvania Cluj, care a primit astfel dreptul de a juca în Basketball Champions League, competiţie în care a atins faza sferturilor de finală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.