Primarul desemnat de către Moscova la Energodar, un oraş situat în sudul Ucrainei, aflat sub control rus, se află în afara oricărui pericol, după ce a fost rănit într-o explozie, anunţă luni autorităţile locale, în timp ce Kremlinul denunţă un ”atentat”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primarul, din nefericire, a suferit arsuri şi răni, însă viaţa sa şi a gărzilor sale de corp nu sunt în pericol”, a anunţat un oficial prorus în domeniul securităţii, Aleksei Selivanov, citat de agenţia rusă de presă RIA Novosti.

El a denunţat un atac al ”serviciilor secrete ucrainene (SBU) vizând să intimideze populaţia civilă” în teritorii cucerite de către armata rusă.

Andrei Şevcik şi două gărzi de corp au fost, duminică, victime ale unei explozii la intrarea într-un imobil rezidenţial, la Energodar.

Comitetul rus de anchetă a anunţatcă o ”bombă artizanală” a fost plasată într-un ”dulap electric” şi s-a angajat să stabilească circusmtanţele incidentului.

Andrei Şevcik a fost numit primar al Energodar după ce trupe ruse au cucerit, în martie, acest oraş şi Centrala Nucleară Zaporijjea - cea mai mare din Europa -, situată pe teritoriul oraşului.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a estimat luni că este vorba despre un ”atentat” comis de către ”naţionalişti ucraineni”.

”Asta îi obligă pe militarii noştri să fie atenţi şi să ia măsuri preventive, pentru a evita ca asemenea acte teroriste să se repete”, a declarat într-o conferinţă de presă Dmitri Peskov.

”Naţionaliştii (ucraineni) îşi continuă activităţile. Scopul operaţiunii (militare speciale în Ucraina) este să lupte împotriva acestor elemente”, a subliniat el.

Energodar, un oraş cu aproape 50.000 de locuitori, a fost ridicat în anii '70 în jurul centralei nucleare, pe Nipru, în dreptul oraşului Zaporijjea, care se află sub control ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.