Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a devenit faţa rezistenţei ucrainene împotriva invaziei Rusiei, a fost inclus - pentru prima oară - pe lista întocmită de revista americană Time a celor mai influente 100 de persoanlităţi în 2022, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Statelor Unite Joe Biden este autorul textului prin care este prezentat Volodimir Zelenski în revista americană.

Biden îşi descrie omologul ucrainean ca pe ”lider la înălţimea curajului şi rezistenţei” poporului ucrainean.

”În persoana preşedintelui Zelenski, poporul ucrainean are un lider demn de curajul şi de rezistenţa sa, în timp ce cetăţenii din întreaga ţară - comercianţi şi militari, croitori şi şoferi de camion - luptă pentru casa şi libertatea lor. De fecare dată când vorbim, aud în vocea preşedintelui Zelenski hotărârea implacabilă a unui bărbat care crede profund în datoriasa  faţă de poporul său şi îşi asumă responsabilitatea solemnă de a-şi conduce naţiunea în această oră sumbră şi dificilă”, scrie şeful statului american.

În această listă întocmită de către Time se află şi alte personalităţi din lumea politică, precum Vladimir Putin, Joe Biden şi Xi Jinping.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.