Laburistul Anthony Albanese a depus luni jurământul pentru a fi noul premier al Australiei, cu câteva ore înainte de plecarea în Japonia, unde va participa la un summit internaţional, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul şef al opoziţiei de centru-dreapta, care a afirmat că Australia este gata să se angajeze în lupta împotriva schimbărilor climatice, va participa la summit-ul Quad (SUA, India, Japonia, Australia), marţi, la Tokyo.

Ceremonia de depunere a jurământului a fost una sumară.

Printre ceilalţi membri ai echipei sale care şi-au preluat funcţiile se numără ministrul de Externe Penny Wong, care i se va alătura la summit, ministrul Bugetului Jim Chalmers şi ministrul Finanţelor, Katy Gallagher.

Antony Albanese vrea să profite de prima sa deplasare oficială în altă ţară pentru a arăta lumii “că există o schimbare de guvern”. “Vor exista schimbări în politică, în special în ceea ce priveşte schimbarea climatică şi angajamentul nostru faţă de lume cu privire la aceste probleme”, a afirmat el în discursul victoriei, duminică.

Albanese a promis şi să transforme Australia în “superputere” a energiilor regenerabile.

Partidul Laburist al lui Anthony Albanese a câştigat alegerile legislative de sâmbătă, victorie care marchează revenirea la putere a acestui partid după nouă ani de guvernare conservatoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.