Serviciul american de streaming Netflix a fost de acord să soluţioneze o dispută fiscală cu Italia, prin plata a 55,8 milioane de euro, potrivit companiei şi unor surse juridice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din Milano au afirmat într-un comunicat că au stabilit o înţelegere cu o companie multinaţională de streaming video, la cerere, pentru o perioadă cuprinsă între octombrie 2015 şi 2019, căreia i-au cerut să plătească 55,8 milioane de euro (59,1 milioane de dolari).

Aceştia au publicat duma, fără a numi în mod specific compania implicată, dar trei surse care cunosc problema au confirmat că este Netflix.

Un purtător de cuvânt al Netflix a spus că compania este încântată că problema a fost finalizată.

”Am menţinut dialogul şi cooperarea constantă cu autorităţile italiene şi continuăm să credem că am acţionat în deplină conformitate cu regulile italiene şi internaţionale”, a spus purtătorul de cuvânt.

Procurorii deschiseseră în urmă cu trei ani o anchetă pentru o posibilă evaziune fiscală. Ei au susţinut că Netflix ar fi trebuit să plătească taxe în Italia, deoarece s-a bazat pe infrastructura digitală pentru a transmite conţinut către 2 milioane de utilizatori din ţară.

În contextul acordului de plată, Netflix a deschis acum un birou în Italia, înfiinţând o bază la Roma şi angajând peste 40 de angajaţi.

Ancheta procurorilor din Milano, care au susţinut că cablurile şi serverele de computer utilizate de Netflix reprezintă o prezenţă fizică în Italia, a fost declanşată de controale efectuate de poliţia fiscală din Italia.

În trecut, procurorii din Milano au anchetat şi alţi giganţi americani din domeniul tehnologiei, cum ar fi Apple, Amazon şi Facebook, pentru eludarea taxelor, permiţând Italiei să încaseze câteva miliarde de euro sub formă de amenzi şi plăţi de taxe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.