Autorităţile organizează, vineri, Bursa Generală a Locurilor de Muncă la care sunt puse la dispoziţie peste 31.000 de posturi. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a participat la evenimentul de la Botoşani şi s-a declarat impresionat efortul DGASPC, care consiliază copiii din centrele de plasament care se apropie de vârsta majoratului, pentru a-i ajuta să se angajeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi se desfăşoară Bursa Locurilor de Muncă la nivel naţional. Ca o premieră, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi au organizat standuri la care prezintă proiectul pe fonduri europene prin care se oferă vouchere de 5.000 de euro, pentru achiziţionarea de tehnologii asistive, persoanelor cu dizabilităţi care vor să se angajeze”, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Marius Budăi.  

Acesta anunţă că a participat la Bursa Locurilor de Muncă de la Botoşani.  

”M-a impresionat efortul DGASPC, care însoţeşte şi consiliază copiii din centrele de plasament care se apropie de vârsta majoratului, pentru a-i ajuta în căutarea unui loc de muncă. Doresc mult succes angajatorilor, dar şi celor care sunt în căutarea unui loc de muncă! Felicit ANOFM pentru organizare”, a mai scris Budăi.  

Potrivit datelor oferite de ANOFM, peste 31.000 de locuri de muncă vor fi oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.  

Evenimentul se desfăşoară în 77 de locaţii din toată ţara. Au fost contactaţi 18.512 agenţi economici.  

Până la data de 18 mai 2022, şi-au anunţat participarea 1.841 agenţi economici, fiind oferite 31.230 locuri de muncă.  

Din totalul celor 31.230 locuri de muncă oferite de către angajatori, 1.615 sunt adresate persoanelor cu studii superioare (de lungă şi scurtă durată), iar 15 vizează persoanele marginalizate social.  

Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la Bursa Generală a Locurilor de Muncă sunt: Bucureşti- 4.425, Cluj – 2.352, Braşov – 1.602, Bihor – 1.368, Iaşi – 1.110.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.