Peste 1.000 de maşini care transportau ucraineni au fost împiedicate să treacă pe teritoriul controlat de Ucraina din Zaporojie, potrivit administraţiei militare regionale, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia locală a declarat vineri că maşinile pline de oameni care încercau să plece au fost blocate la un punct de control rusesc din oraşul Vasylivka.

„În Vasylivka, ocupanţii nu au permis accesul a peste 1.000 de maşini pe teritoriul controlat de Ucraina, pentru a patra zi consecutiv”, se arată în postarea de pe Telegram, adăugând că în maşini sunt femei şi copii şi că majoritatea nu mai au bani pentru mâncare şi apă.

Mai multe maşini au reuşit să treacă joi prin oraşul Zaporojie, din sud-estul Ucrainei.

„Deţinătorii de afaceri din Berdyansk sunt forţaţi să cumpere mărfuri din Crimeea şi este necesar să se înscrie pentru un convoi cu  escortă. O astfel de înregistrare îi ajută pe colaboratorii locali să colecteze informaţii despre cine se întoarce cu mărfurile şi de la cine poti colecta ulterior „tribut”, ", a susţinut administraţia regională.

Un videoclip postat pe Telegram de Centrul pentru Comunicaţii Strategice şi Securitate Informaţională al guvernului ucrainean arată un şir lung de maşini pe marginea unui drum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.