Preţurile petrolului au fluctuat puternic joi, revenind pe creştere după pierderi mari, oficialii chinezi plănuind să reducă restricţiile la Shanghai, ceea ce ar putea reduce şi mai mult oferta cu energie la nivel mondial, în timp ce dolarul a cedat o parte din câştigurile recente, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât ţiţeiul Brent, cât şi ţiţeiul WTI, de referinţă în Statele Unite, au crescut cu aproape 5 dolari pe baril în decurs de câteva ore, recuperând pierderile de la începutul săptămânii.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrare în iulie au crescut cu 1,45 dolari, în creştere cu 1,3%, la 110,57 dolari pe baril, la ora 16:32 GMT (19:32 ora României), după ce a atins un minim al sesiunii, de 105,75 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în iunie au crescut cu 66 de cenţi, până la 110,16 dolari, după ce scăzuseră anterior la 105,13 dolari.

”Piaţa a fost extrem de volatilă. Piaţa reacţionează la tot felul de titluri diferite din oră în oră, iar mişcarea de pe pieţele petroliere de la o zi la alta devine şi mai exagerată”, a declarat Andrew Lipow, preşedintele Lipow Oil Associates din Houston.

În China, investitorii urmăresc îndeaproape planurile de a reduce restricţiile legate de coronavirus, în cel mai populat oraş, Shanghai, de la 1 iunie, ceea ce ar putea duce la o revenire a cererii de petrol din partea principalului importator de ţiţei din lume.

Pieţele petrolului şi-au revenit, de asemenea, pe măsură ce dolarul s-a depreciat, joi.

Indicele dolarului a scăzut joi cu 1%, după câştigurile recente. Indicii de referinţă ai petrolului se mişcă adesea în sens contrar dolarului dolarul, deoarece majoritatea tranzacţiilor globale cu ţiţei sunt gestionate în dolari, astfel încât un dolar în creştere face ţiţeiul mai scump pentru marii importatori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.