Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii companiei Shell şi a precizat că încurajează revenirea acesteia pe piaţa românească şi realizarea re proiecte pe termen lung, în domeniul energiei, în special sectorul gazului natural lichefiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei Shell, a căror delegaţie a fost condusă de Youssef Zoubi, şeful diviziei GNL- gaz natural lichefiat- pe Europa şi Africa. Discuţiile s-au axat pe importanţa gazului natural lichefiat în contextual energetic actual, o soluţie viabilă privind reducerea dependenţelor de import şi creşterea siguranţei aprovizionării”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Virgil Popescu.  

Potrivit acestuia, a fost afirmată necesitatea diversificării surselor de energie, în vederea asigurării securităţii naţionale şi regionale. 

”Am transmis că încurajez revenirea companiei Shell pe piaţa românească, exprimând, în acest sens, dorinţa de a dezvolta un parteneriat de lungă durată, de a iniţia proiecte concrete de cooperare în domeniul energiei, în special sectorul gazului natural lichefiat”, a mai scris ministrul.  


Popescu a precizat că la întâlnire au mai participat secretarii de stat Dan Drăgan şi George Niculescu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.