Pe reţelele de socializare au apărut mai multe înregistrări video cu ciocniri între suporteri ai echipelor Eintracht Frankfurt şi Glasgow Rangers, care au avut loc, joi, pe străzile din Sevilla, înainte de finala Ligii Europa, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-unul dintre aceste cazuri, terasa unui local din oraşul andaluz a fost devastată. Fanii s-au bătut cu scaunele, au distrus mobilierul şi au vrut să plece cu umbrelele de la mese. 

 

Poliţia spaniolă a intervenit cu întârziere şi a reţinut mai multe persoane în urma altercaţiilor. Totuşi, nu există până în acest moment rapoarte despre persoane care ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Incidentele au început încă din noaptea dinaintea meciului, când cinci suporteri ai echipei Eintracht Frankfurt au fost reţinuţi, după ce un grup de aproximativ 200 de fani germani a atacat susţinători ai formaţiei adverse.

 

Zeci de mii de suporteri ai celor două echipe au luat cu asalt Sevilla, deşi UEFA le-a acordat finalistelor doar câte zece mii de bilete.

 

Această situaţie l-a nemulţumit pe preşedintele lui Eintracht Frankfurt, Petre Fischer, care a acuzat UEFA că a organizat finala pe un stadion mic, Ramon Sanzhez Pizjuan, cu o capacitate de numai 43.000 de locuri.

"200.000 de fani au vrut să fie aici, astăzi. Dar 190.000 sunt trişti pentru că jucăm pe acest stadion de Mickey Mouse", a spus el. 

Formaţia Eintracht Frankfurt a câştigat ediţia 2021/2022 a Ligii Europa, învingând în finala de pe stadionul Ramon Sanchez-Pizjuan din Sevilla, miercuri seară, în urma loviturilor de departajare, echipa Glasgow Rangers, scor 6-5 (1-1).

La finalul prelungirilor, scorul era 1-1, golurile fiind marcate de Borre ’69 pentru Frankfurt şi Aribo ’57 pentru Rangers.

La lovituri de departajare, Frankfurt a marcat prin Lenz, Hrustic, Kamada, Kostic şi Borre.

Pentru Rangers au înscris Tavernier, Davis, Arfield, Roofe. A ratat Ramsey.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.