Peste jumătate dintre combatanţii ucraineni baricadaţi în oţelăria Azovstal, la Mariupol, au părăsit instalaţia, estimează joi, la faţa locului. liderul separatist prorus Dens Puşilin, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul exact al combatanţilor rămaşi în oţelărie şi al celor care au plecat rămâne însă incert.

Ucraina şi Rusia prezintă date contradictorii în acest sens.

Ministerul rus al Apărării anunţa miercuri că ”959 de combatanţi (ucraineni), inclusiv 80 răniţi, s-au declarat prizonieri” începând de luni.

Kievul nu a comentat aceste informaţii.

Denis Puşilin estima miercuri că 1.000 de membri ai unităţii Azov - o unitate paramilitară integrată în armata ucraineană - se află în continuare Azovstal.

Kievul anunţa acest număr, însă săptămâna trecută.

Confruntări armate continuau în oţelăra Azovstal din portul strategic Mariupol.

”Comandanţi şi combatanţi de ranf înalt din cadrul (Regmentului) Azov nu au ieşit încă” din acest ultim bastion al rezistenţei ucrainene în acest port, dădea asigurări miercuri Denis Puşilin, un lider separatist prorus.

Sute de civili care s-au refugiat în subsolurile instalaţiei siderurgice au fost evacuaţi la sfârşitul lui aprilie.

Armata rusă şi-a concentrat miercuri eforturile asupra ”blozării unităţilor noastre în apropiere de Azovstal”, prin tiruri de artilerie şi atacuri aeriene, anunţa Statul Major al Forţelor ucrainene.

Pe străzile Kievului, populaţia a adus un omagiu ”supraoamenilor” din acest complex siderurgic. Ei au reuşit ”lucruri imposibile”, consideră un tânăr în vârstă de 37 de ani, Andrii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.