Bugetul mediu al turiştilor români care călătoresc în Germania a fost anul trecut de 589 euro, arată datele Organizaţiei Germane pentru Turism, potrivit căreia, în anul 2021, s-au înregistrat peste 900.000 de înnoptări ale turiştilor români şi o creştere procentuală cu 15% faţă de anul anterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform unui studiu realizat de o platformă de rezervări online, 83% dintre europeni consideră călătoriile sustenabile vitale şi 61% spun că pandemia i-a făcut să îşi dorească să călătorească mai sustenabil în viitor. Germania este pionieră în turismul sustenabil şi ocupă locul 2 ca destinaţie preferată de europeni pentru călătoriile în natură, acestea fiind cel mai popular tip de vacanţă în Germania. Interesul crescut pentru vacanţele în natură se vede şi în planurile de călătorie ale turiştilor români”, arată  organizaţia.

Cu toate acestea, conform datelor Organizaţiei Germane pentru Turism cei mai mulţi români (52%) călătoresc în Germania pentru vacanţe urbane şi culturale.

Bugetul mediu al turiştilor români care călătoresc în Germania a fost anul trecut de 589 euro.

Organizaţia Germana pentru turism a înregistrat peste 900.000 de înnoptări ale turiştilor români în anul 2021 şi o creştere procentuală cu 15% faţă de anul anterior. Aproximativ 37% dintre vizitele românilor în Germania au ca destinaţie vacanţa şi petrecerea timpului liber, 32% călătoresc în interes de afaceri şi 30% îşi vizitează prietenii şi familia.

Unul dintre efectele pandemiei a fost creşterea interesului pentru călătoriile sustenabile şi vacanţele orientate spre natură.

Organizaţia Germană pentru Turism a efectuat un sondaj în rândul profesioniştilor din turism, iar trei sferturi dintre aceştia se aşteaptă ca cererea din acest segment să crească în următorii trei ani.

O treime din suprafaţa Germaniei este sub protecţie specială, ca Parc Natural sau Parc Naţional:16 parcuri naţionale, 104 parcuri naturale, 16 rezervaţii ale biosferei UNESCO.

”Indiferent că eşti amator de drumeţii sau relaxare la centre spa, Germania are câte puţin din fiecare. Sunt 300.000 km de trasee marcate de mers pe jos, peste 76.000 km de trasee pentru biciclete şi 350 de staţiuni balneare certificate. Aceste rute sunt întinse pe întreg teritoriul Germaniei şi sunt extrem de diverse. Traversează zone rurale sau urbane şi facilitează experienţe culturale şi culinare deosebite”, mai arată organizaţia.

Germania dispune de una dintre cele mai eficiente infrastructuri turistice pentru turism de agrement: 14 localităţi din Germania sunt certificate ca destinaţii de călătorie sustenabile, peste 1.300 de opţiuni de cazare sunt certificate pentru o vacanţă sustenabilă şi peste 5.800 unităţi oferă cazare pentru biciclişti de tipul “Bed & Bike”.

Organizaţia Germană pentru Turism (DZT) este „asociaţia turistică“ naţională a Germaniei, constituită ca parteneriat public-privat cu sediul central în Frankfurt pe Main. Reprezintă destinaţia turistică Germania în numele Ministerului Federal al Economiei şi Energiei (BMWe), fiind sustinută de către acest minister în baza unei decizii a Camerei Deputaţilor din RFG. DZT dezvoltă şi comunică/sustine  strategii şi produse pentru a extinde imaginea pozitivă a destinaţiilor turistice germane în străinătate şi pentru a promova turismul în Germania. În acest scop, DZT are 30 de reprezentanţe în diferite ţări.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.