Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, miercuri, că este extrem de dificil ca Drumul Expres Brăila-Galaţi să fie gata în decembrie 2023, ”pentru că statul... stă”. Autorităţile ar trebui să facă exproprieri suplimentare, iar procedurile de mediu nu sunt finalizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Antreprenorul (UMB) s-a mişcat excelent acolo unde a putut, umpluturile fiind aproape gata, lucrând şi noaptea (...) Cu toată mobilizarea excelentă a celor de la UMB, deja este extrem de dificil ca obiectivul să fie gata în decembrie 2023. De ce? Pentru că statul... stă. Ministerul trebuie să facă exproprieri suplimentare aferente mutării reţelelor electrice care tronează în mijlocul drumului, iar procedurile de mediu (pădurile din zona Siretului) sunt departe de a fi rezolvate”, a transmis, miercuri, Asociaţia Pro Infrastructură, despre Drumul Expres Brăila-Galaţi.  

Potrivit organizaţiei, este nevoie de minim 18 luni de execuţie din momentul în care autorităţile finalizează birocraţia şi eliberează terenul constructorului în sectorul neautorizat dinspre Galaţi, acolo unde trebuie făcută o structură-mamut mai lungă de 1,6 km care include viaducte peste complexul feroviar şi digul de protecţie, dar mai ales un pod peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri şi două secundare de câte 80 m. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.