Norvegia, Danemarca şi Islanda îşi oferă sprijinul Finlandei şi Suediei în cazul în care cele două naţiuni nordice ar fi atacate în timpul procesului de aderare la NATO, potrivit unui comunicat comun emis de cele trei state, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Împreună cu Danemarca şi Islanda, Norvegia este pregătită să îşi ajute vecinii nordici prin toate mijloacele necesare în cazul în care aceştia ar fi victimele unei agresiuni pe teritoriul lor înainte de a obţine calitatea de membru NATO”, afirmă premierul norvegian Jonas Gahr Stoere în comunicatul comun.

Premierul suedez Magdalena Andersson a anunţat, luni, că Suedia va solicita aderarea la NATO, schimbându-şi politica de neutralitate militară adoptată timp de decenii întregi.

Andersson a subliniat că pentru ”siguranţa poporului suedez, cea mai bună cale de urmat este aderarea la NATO alături de Finlanda”, însă nu a oferit o dată exactă a depunerii cererii de aderare, afirmând că cel mai probabil va avea loc în cursul acestei săptămâni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.