Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) consideră că revendicările lucrătorilor de la Poşta Română sunt legitime şi atrage atenţia că există un plan în derulare de falimentare a companiei, pentru ca ulterior activele să fie preluate gratuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Solicitările salariaţilor sunt legitime, în condiţiile în care Poşta Română este premeditat devalizată prin angajaţi ai partidelor şi firme căpuşă. Nu este normal ca un angajat la poştă să câştige de patru ori mai puţin decât la un privat, iar compania să nu dispună de un management performant care să facă poşta competitivă. Guvernanţii i-au adus pe oameni la sapă de lemn. Cu 1.700 de lei pe lună nu poţi face faţă la creşterea galopantă a preţurilor la energie, utilităţi şi alimente”, a declarat preşedintele AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a adăugat că „există un plan politic de falimentare a acestei instituţii strategice a statului român, pentru ca apoi activele, inclusiv cele imobiliare, să fie preluate gratuit”.

„Vorbim despre un tun de miliarde de euro. Aşa se explică de ce Poşta Română trăieşte din distribuţia pensiilor, iar lucrătorii sunt batjocoriţi cu salarii mizere. Nu se doreşte dezvoltarea acestei companii, ci delapidarea banilor pe care statul i-a investit de-a lungul timpului şi falimentarea ei. Ne vom opune categoric în Parlament, iar românii să ştie că întotdeauna vor avea în noi un aliat şi o voce a dreptăţii”, a mai spus Târziu.

Alianţa pentru Unirea Românilor avertizează că inflaţia mare va scoate tot mai mulţi români în stradă, în următoarea perioadă. Pensiile speciale, subvenţiile acordate partidelor, salariile mari ale directorilor puşi politic în funcţii produc dezechilibre macroeconomice, iar soluţia nu este „ceaiul de tei”.

Numeroşi lucrători poştali protestează, sâmbătă în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că salariul net lunar este sub 1.700 de lei pentru aproape 80% din întreg personalul. De asemenea, o altă nemulţumire este legată de condiţiile de lucru, multe unităţi ale Poştei Române fiind cu igrasie, fără căldură pe timp de iarnă sau aerisire pe timp de vară.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că agitaţia este caracteristică perioadelor de criză, dar consideră că autorităţile trebuie să transmită mai calm. "Am înţeles şi eu mesajul, mai bem câte un ceai de tei. Eu l-am băut cu Eugen Rădulescu. E un sfat bun pentru că şi acest canal psiho-social al anticipaţiilor, discuţiile care nu se mai termină cu inflaţia şi exagerările sunt specifice, dar nu fac bine", a declarat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.