Primarul oraşului Harkov, Ihor Terekhov, a declarat pentru BBC că ruşii s-au retras din zona oraşului Harkov în direcţia graniţei cu Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El spune că trupele ruse au reuşit să intre o singură dată într-o mică parte din oraşul cheie de la nord-est şi că nu se mai aflau acolo de multă vreme.

"Ruşii bombardau în mod constant Harkovul pentru că stăteau foarte aproape de oraş. Şi, datorită eforturilor de apărare teritorială a Harkovului şi ale Forţelor Armate ucrainene, ruşii s-au retras departe de zona oraşului în direcţia graniţei cu Rusia", a declarat el. 

"Acum este linişte la Harkov şi oamenii se întorc treptat în oraş. Oferim aprovizionare cu apă, gaz şi electricitate tuturor cetăţenilor. Cu toate acestea, din păcate, multe clădiri rezidenţiale sunt distruse sau deteriorate. Deci, în viitor vom avea nevoie de o reconstrucţie uriaşă.

"În ultimele cinci zile nu au mai fost bombardamente în oraş. A existat o singură încercare din partea ruşilor de a lovi oraşul cu o rachetă, lângă aeroportul Harkov, dar racheta a fost eliminată de apărarea antiaeriană a Ucrainei".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.