Senatorul USR Cristi Berea susţine că este falsă teoria lansată de preşedintele Klaus Iohannis că inflaţia ridicată din România ar avea drept cauză războiul lui Putin din Ucraina, apreciind că una dintre soluţii ar fi ca guvernul să taie din cheltuielile bugetare şi să renunţe la angajările pe pile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristi Berea afirmă, într-un comunicat de presă, că ”este tot mai evident că nici şeful statului, nici premierul nu ştiu cum să reacţioneze în faţa inflaţiei care se apropie de 14 la sută”.

”Românii simt în fiecare lună cum banii lor valorează tot mai puţin. La o inflaţie de 14 la sută, din 3.000 de lei, cam 400 de lei se pierd pe fondul scumpirilor în cascadă la toate produsele. Teoria preşedintelui Klaus Iohannis că ruşii ar fi de vină pentru inflaţia ridicată este falsă. Sigur că războiul din Ucraina afectează economia în toate statele europene, dar când ai 14 la sută inflaţie, problema cea mare este la tine acasă. Şeful statului nu face decât să mascheze incompetenţa coaliţiei PNL-PSD”, a declarat senatorul USR, Cristi Berea.

Totodată, senatorul Berea consideră că Guvernul asistă pasiv la această situaţie, în loc să intervină rapid pentru a calma tensiunile din economia românească.

”Ce poate face Guvernul? E simplu: să taie din cheltuielile bugetare. Au fost angajaţi 4.000 de oameni în sistemul de stat în ultimele patru luni. Era nevoie de toţi aceşti oameni? Foarte mulţi dintre ei au venit pe pile, relaţii şi cunoştinţe”, a mai afirmat senatorul Berea.

El susţine că angajările nu s-au făcut pentru a rezolva problema lipsei de personal care există în unele instituţii, ci doar pentru a satisface interesele de partid.

”Vedem ce se petrece la serviciul de paşapoarte sau cu programările la examenele pentru permis. Mereu ni se spune că nu sunt suficienţi angajaţi şi că de asta timpul de aşteptare este mare. Atunci de ce nu sunt angajaţi oameni noi pe aceste funcţii sau măcar să fie transferaţi de la alte servicii? Nu se întâmplă asta pentru că nu le pasă. Importante sunt cadourile pentru clientela de partid”, adaugă senatorul USR, Cristi Berea.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.