Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că România nu este în recesiune şi nu crede că va intra în recesiune, precizând că economia s-a mişcat şi că nu se aştepta ca ţara noastră să ajungă exportatoare netă de servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mugur Isărescu a fost întrebat, joi, după prezentarea raportului privind inflaţia, dacă România este în recesiune sau se pregăteşte de recesiune. 
 
"Nu suntem şi nu cred că economia românească va intra în recesiune. Activitate economică în jur de doi la sută, doi şi ceva la sută, cam cât găsim şi în rapoartele Fondului şi ale Băncii Mondiale, cred că acolo vom ajunge. Mai depinde şi de anul agricol. Nu suntem în recesiune. (…) Nu ne pregătim de nimic negru, lucrurile încă sunt sub control. Avem o problemă majoră în domeniul fiscalităţii, trebuie să o rezolvăm. În domeniul fiscalităţii, că acolo sunt presiunile cele mai mari şi de ea trebuie să ne ocupăm”, a explicat Isărescu. 
 
El a precizat că nu se aştepta ca România să ajungă exportatoare netă de servicii. 
 
"Economia s-a mişcat, uitaţi-vă la contul curent. Nu mă aşteptam ca România să ajungă exportatoare netă de servicii. Nu mă aşteptam. Avem deficit pe partea comercială, din păcate, şi la produse agricole. Poate să fie explicat şi prin importul de tehnologie. Nu multe dintre importurile pe care le face România se fac în oraşele mari şi bogate ale ţării. Nu se fac. Uitaţi-vă la promoţiile de Crăciun, nu găseşti un produs românesc. Aşa vrem să trăim. Călătoriile în străinătate, nu spun că e rău, toată lumea visa la asta, dar asta este o realitate. Dar să ajungem noi să fim exportatori net, adică să avem surplus în servicii datorită transporturilor internaţionale, eu nu visam. Deci, mai multe părţi ale economiei merg”, a explicat Isărescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.