Fondul de investiţii american 777 Partners, care a achiziţionat recent gruparea belgiană Standard Liege, a cumpărat şi clubul francez Red Star Football Club, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această achiziţie nu este o mare surpriză, deoarece informaţii în acest sens circulau de mai mult timp şi au ajuns şi la urechile fanilor parizieni, care au încercat să împiedice această preluare, cu bannere şi acţiuni în tribune. În zadar, deoarece acum este o afacere încheiată.

"Alegerea 777 Partners este rezultatul unui proces îndelungat în timpul căruia Patrice Haddad (n.r. - preşedintele clubului din Paris) a identificat şi selectat cumpărătorul cu cele mai multe atuuri şi ambiţii, precum şi cu o viziune pe termen lung. 777 Partners a fost ales atât pentru a accelera dezvoltarea clubului şi pentru ambiţiile sale sportive, dar şi pentru că a înţeles identitatea Red Star FC, care a făcut clubul unic de mulţi ani", se arată pe site-ul oficial al grupării din liga a treia.

"Am venit la Red Star FC pentru tot ceea ce a reprezentat acest club istoric al fotbalului francez în ultimii 125 de ani. Respectăm pe deplin ADN-ul clubului şi ambiţia noastră este în principal de a-i lărgi orizonturile, păstrând în acelaşi timp ceea ce face Red Star FC unic. Dorim să continuăm să dezvoltăm centrul de pregătire din Marville pentru a oferi clubului cel mai bun mediu posibil pentru tineri şi pentru prima echipă. Obiectivul pe termen scurt este de a urca în Ligue 2", a explicat Josh Wander, fondator şi managing partner al fondului de investiţii.

Red Star FC a fost fondat în 1897, fiind al patrulea club francez de fotbal înfiinţat, după Standard AC din Paris, Le Havre AC şi Girondins Bordeaux. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.