Ucraina va avea de ”luptat timp de 100 de ani” împotriva consecinţelor actualului război, avertizează miercuri cancelarul german Olaf Scholz, care a făcut o paralelă cu consecinţele celui de-al Doilea Război Mondial asupra Germaniei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele care au căzut în al Doilea Război Mondial sunt descoperite în contnuare azi şi că alertele cu bombă continuă”, a subliniat într-o conferinţă de presă, la Berlin, Olaf Scholz.

”Ucraina va trebui, aşadar, să se pregătească încă de pe acum să lupte 100 de ani împotriva consecinţelor acestui război”, a avertizat el.

”Noi ştim că asemenea războaie au consecinţe îndelungate. Toate bombele care sunt lansate acum vor rămâne mult timp” în pământ, a continuat cancelarul german, apreciind că ţărle din Occident este necesar ”să acţioneze împreună în vederea reconstrucţiei” Ucrainei.

Germania este în continuare plină de bombe care nu au explodat şi care sunt descoperite pa şantiere de construcţii, după 77 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

În decembrie, o bombă de aproximativ 250 de tone a explodat pe un şantier în apropiere de Gara din Munchen, în sudul Germaniei, a rănit patru persoane şi a întrerupt traficul feroviar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.