„Variaţiunile Goldberg” de Johann Sebastian Bach vor fi interpretate de pianistul Cristian Sandrin, în cadrul proiectului „Moştenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical şi Rotary Club Pipera, joi, 9 iunie, de la ora 19.00, la Sala Radio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Variaţiunile Goldberg”, o creaţie capitală din istoria muzicii, un opus emblematic nu numai pentru creaţia genialului Johann Sebastian Bach, ci pentru întreaga istorie a muzicii, poate fi ascultat, interpretat la pian, pe o scenă bucureşteană, după mai bine de 20 ani.

Iar cel care dă viaţă acestui opus monumental este pianistul de 28 ani, Cristian Sandrin, absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra şi laureat a numeroase şi importante concursuri internaţionale. Printre premiile obţinute se numără şi cel pentru interpretarea muzicii lui Bach la ediţia din 2019 a Olga Kern International Piano Competition din New Mexico.

De-a lungul timpului, Cristian Sandrin a fost susţinut de numeroase fundaţii din Marea Britanie, recunoscute pentru suportul oferit celor mai talentaţi tineri muzicieni; a concertat în cele mai importante săli britanice, dar şi la Paris, Berlin, Madrid, Veneţia, etc.

Mai rar poate fi, însă, ascultat în România; iar proiectul „Moştenitorii României muzicale” îl aduce acasă pe una dintre marile scene româneşti, Sala Radio. Acesta este şi scopul proiectului, în general: de a-i aduce pe tinerii muzicieni români cu o relevantă carieră internaţională să cânte în recitaluri, şi acasă, în cadrul unor evenimente ce pot fi ascultate şi în direct la Radio România Muzical, şi care sunt transmise şi în reţeaua Uniunii Europene de Radio.

Proiectul a debutat în 2018; până în prezent au fost organizate 20 de recitaluri şi concerte. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil şi cu o durată de o oră, fără pauză. Sub egida aceluiaşi proiect, au apărut şi două albume la Editura Casa Radio, cuprinzând evoluţii din recitaluri.

În 2020, Radio România Muzical şi Rotary Club Pipera au iniţiat şi bursa „Moştenitorii României muzicale”, pentru tineri muzicieni cu vârste între 16 şi 24 ani. Câştigători ai bursei în valoare de 4.000 euro au fost pianistul Cadmiel Boţac - în 2020 şi violoncelistul Cornelius Zirbo - în 2021.

Recitalul din 9 iunie face parte din seria organizată de Radio România Muzical cu ocazia aniversării sale a 25 ani de existenţă. Radio România Muzical este şi în prezent unicul post românesc dedicat muzicii culte, un reper de valoare, punct de intersecţie între muzicieni şi public sub semnul „Muzicii clasice pentru toţi”.

Biletele pentru recitalul de la Sala Radio din 9 iunie pot fi achiziţionate la casa de bilete a Sălii Radio şi în reţeaua www.iabilet.ro. (https://www.iabilet.ro/bilete-serile-radio-romania-muzical-25-75125/).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.