Liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Denis Puşilin, a formulat solicitări suplimentare cu privire la eliberarea teritoriului separatist potrivit ”frontierelor sale consacrate prin Constituţie” în cadrul discursului susţinut cu ocazia aniversării independenţei regiunii, miercuri, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi (n.r. miercuri) o nouă etapă în viaţa noastră o reprezintă eliberarea teritoriului Republicii Populare Doneţk potrivit frontierelor sale consacrate prin Constituţie”, a declarat liderul separatist Denis Puşilin pe canalul de Telegram.

”Asemenea întregii istorii a formării statului nostru, această etapă nu este uşoară. Dar Republica s-a născut pentru a câştiga, iar noi ne vom atinge obiectivele”, a subliniat el.

”Donbasul rus celebrerază această sărbătoare cu un sentiment special anul acesta ţinând cont de statutul de stat recunoscut”, a mai spus Puşilin.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaştere a aşa-numitei Republici Populare Doneţk şi a Republicii Populare Lugansk cu câteva zile înainte de a invada Ucraina în luna februarie.

Ucraina şi majoritatea statelor europene s-au declarat împotriva decretelor, pe motiv că sunt nelegitime.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.