Regina Elizabeth a II-a nu va participa la discursul tronului din Parlamentul britanic, ea fiind înlocuită de fiul să, Prinţul Charles, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este prima dată din 1963 când Regina va lipsi de la această ceremonie constituţională, unde sunt anunţate planurile legislative ale guvernului.

Prinţul Charles va ţine marţi discursul pentru Regina.

Monarhul în vârstă de 96 de ani are probleme de mobilitate şi a fost nevoită să anuleze o serie de apariţii publice recente.

Până luni seara, Palatul Buckingham a spus că regina spera să participe, dar acum a confirmat că nu va merge la ceremonia de la Westminster, din cauza "problemelor episodice de mobilitate".

Coroana imperială a statului va fi adusă în continuare în Parlament - iar tronul Reginei va rămâne gol, prinţul Charles, Camilla, ducesa de Cornwall şi prinţul William, ducele de Cambridge, urmând să fie aşezaţi în faţa parlamentarilor.

Absenţa Reginei vine după evenimentele la care a lipsit de Paşte, inclusiv Slujba Maundy şi anunţul că nu va găzdui petreceri în grădina regală în acest an.

Slujba de comemorare pentru Prinţul Philip din martie a fost singurul eveniment public în afara reşedinţelor sale regale la care a participat până acum în acest an.

Acest eveniment marchează marchează începutul anului parlamentar, cu discursul Reginei.

Discursul este de obicei citit de monarh, în calitate de şef al statului, regina lipsind doar de două ori în timpul domniei sale de 70 de ani, în 1959 şi 1963, deoarece era însărcinată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.