Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) denunţă incapacitatea majorităţii parlamentare de a rezolva problema pensiilor speciale şi informează că a constituit un grup de lucru care să identifice cea mai bună modalitate de numire a judecătorilor Curţii Constituţionale, în lumina ultimelor evenimente petrecute în forul legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pensiile speciale reprezintă privilegii, şi nu drepturi, iar românii aşteaptă de foarte mult timp rezolvarea acestei probleme. AUR a depus o propunere legislativă privind impozitarea pensiilor speciale, care avea şi avantajul că era  constituţională, însă, ca de fiecare dată, doar pentru că suntem în Opoziţie, ea a fost respinsă. Orice am propune, oricât bine am vrea să facem, o majoritate vremelnică ne sfidează atât pe noi, cât şi pe români. Cu toate acestea, nu ne dăm bătuţi. Vom lupta până la capăt, cu pârghiile de care dispunem, pentru eliminarea sau impozitarea drastică a tuturor pensiilor speciale”, a afirmat preşedintele AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

De asemenea, liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a precizat că este vorba de un nou abuz al Puterii, iar probleme pensiilor speciale rămâne nerezolvată.

„Judecătorii CCR au decis că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstituţională, invocând o chestiune procedurală. Sunt trei aspecte de luat în considerare aici. Primul, că majoritatea parlamentară PNL-PSD-UDMR a mers pe repede înainte, aşa cum obişnuieşte să procedeze în ultima vreme, ceea ce reprezintă un abuz. Al doilea, că prin acest nou abuz al Puterii problema pensiilor speciale rămâne nerezolvată, deci partidele sistemului doar se fac că fac ceva în privinţa asta. Iar al treilea, şi poate cel mai important, este că, prin noile numiri în funcţii, calitatea magistraţilor Curţii Constituţionale a scăzut într-atât de mult, încât efectiv trebuie căutate soluţii pentru îmbunătăţirea modalităţii de numire”, a declarat Claudiu Târziu, conform sursei citate. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.