PNL a transmis, vineri, că nu este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Liberalii precizează că poziţia partidului este fermă: susţinem revenirea pensiilor la principiul contributivităţii. Anunţul PNl vine după ce USR a anunţat că a depus deja în Parlament un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”NU este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Poziţia Partidului Naţional Liberal este fermă: susţinem revenirea pensiilor la principiul contributivităţii! Pensiile speciale pentru parlamentari nu sunt reinstituite, pentru că decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituţională. Este necesară procedura de reexaminare a legii prin Parlament, legea trebuie pusă în acord cu decizia CCR”, scrie PNL într-un comunicat. 
 
PNL consideră că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege şi să aibă parte de beneficii acordate preferenţial. Amintim că în februarie 2021, PNL a votat desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari, se mai arată în mesajul PNL.

USR a depus un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. USR invită PSD, PNL şi orice altă formaţiune care pretinde că doreşte echitate între pensionarii români să susţină proiectul, anunţă formaţiunea într-un comunicat.

Proiectul prevede desfiinţarea pentru viitor a pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar stabileşte şi că, de la data intrării ei în vigoare, încetează plata pensiilor speciale în plată.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.