Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, după ce a fost întrebat despre preţul combustibililor, că pentru transportatori s-a decis o reducere la acciză, în timp ce pentru populaţie au fost luate mai multe măsuri economice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat dacă vor fi luate măsuri legate de preţul benzinei, Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Timişoara, că s-au luat măsuri punctuale pentru transportatori.
 
”Există măsuri pe care le poate lua Executivul prin OUG şi măsuri care se pot lua prin lege, numai prin lege. Întotdeauna sunt discuţii în Parlament pe teme economice, nu e nimic programat, sunt discuţii şi la nivelul Guvernului, şi la nivelul coaliţiei şi vedem. Vă spun, tocmai ce s-a venit cu un pachet de sprijin pentru România destul de consistent, mai ales zona economică pentru prima oară a depăşit zona socială. S-a venit punctual pentru transportatori cu o reducere la acciză, ceva foarte clar - şi la distribuitori, şi la transportatorii pentru persoane”, a declarat Marcel Ciolacu.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai precizat că toată lumea, din SUA până în Europa, plăteşte scumpirea energiei.
 
”Astea sunt efectele scumpirilor la energie, costul este plătit de toată lumea, din SUA până în Europa, şi, mai nou, sunt efectele războiului din Ucraina cu adevărat cu o influenţă mai negativă asupra ţărilor care au graniţa cu Ucraina. Cazul României, ştiţi foarte bine că avem 650 de km de graniţă cu Ucraina şi suntem cei mai expuşi la astfel de fenomene”, a mai declarat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.