Muzeul Judeţean Buzău va expune, săptămâna viitoare o cantitate importantă de chihlimbar confiscată de procurorii DIICOT de la persoane care l-au introdus ilegal în ţară. Ulterior, după ce va fi expus timp de două luni, chihlimbarul va fi scos la licitaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Expoziţia va fi  vernisată cu prilejul Nopţii Muzeelor, în data e 14 mai, la sediul central al Muzeului Judeţean Buzău  într-o expoziţie temporară care va putea fi vizitată până pe 17 iulie.
Pepitele de chihlimbar au fost introduse ilegal în ţară din Ucraina în încercarea de a fi livrate mai departe în diverse ţări europene. Este vorba despre sute de kilograme de chihlimbar, confiscate de procurorii români anul trecut şi care au fost păstrate la Agenţia Naţională de Valorificare a Bunurilor Indisponibilizate. Din 14 mai chihlimbarul va fi expus publicului la Buzău iar locaţia nu a fost aleasă întâmplător dat fiind că la Colţi, în judeţul Buzău, există singurul muzeu din ţară dedicat chihlimbarului
“Vom organiza o expoziţie la sediul central al muzeului, în premieră pentru noi, în colaborare cu Ministerul Justiţiei şi Agenţia Naţională de Valorificare a Bunurilor Indisponibilizate. Va fi o expoziţie cu cea mai mare expunere de chihlimbar într-un singur loc. Este vorba de sute de kilograme de chihlimbar confiscat care va fi expus într-una din sălile Muzeului Judeţean. Vorbim despre  peste 800 de kilograme de chihlimbar confiscate cu o valoare estimată cuprinsă între 400.000 şi 3.200.000 de dolari”, a declarant managerul Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache.
Suma obţinută din valorificarea chihlimbarului va ajunge la bugetul de stat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.