Forţele ruse au vizat în cursul nopţii mai multe poziţii şi fortăreţe ucrainene, iar atacurile s-au soldat cu moartea a 600 de soldaţi şi distrugerea a 61 de unităţi de armament şi echipament militar, potrivit Ministerului rus al Apărării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele armate ale Federaţiei Ruse continuă operaţiunea militară specială în Ucraina. Peste 600 de naţionalişti şi 61 de unităţi de armament şi echipament militar au fost distruse”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Rachetele Rusiei au distrus echipamentele aviatice pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală Kropîvnîţkîi a Ucrainei şi un mare depozit de muniţii în oraşul Nicolaev, din sud, a mai menţionat ministerul.

Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie, calificând invazia drept ”o operaţiune militară specială” care are obiectivul de a degrada capacităţile militare ale Ucrainei şi de a elimina ”naţionaliştii periculoşi”.

Forţele ucrainene au opus o rezistenţă puternică, iar statele occidentale au impus sancţiuni drastice Rusiei în efortul de a o forţa să îşi retragă trupele.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.