Rusiei i s-a interzis accesul la serviciile de contabilitate, consultanţă în management şi de publicitate ale Marii Britanii. De asemenea, Londra sancţionează 63 de persoane şi organizaţii din domeniul mass-media, deoarece răspândesc ”dezinformare”, a declarat ministrul britanic de Externe, Liz Truss, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile, anunţate de ministrul britanic de Externe, Liz Truss, ar întrerupe accesul Rusiei la serviciile de contabilitate, consultanţă în management şi de publicitate ale Marii Britanii.

Potrivit guvernului britanic, Rusia este ”în mare măsură dependentă” de companiile de servicii din ţările occidentale, iar întreruperea serviciilor furnizate de Marea Britanie va reprezenta 10% din importurile ruseşti în sectoarele afectate.

”A face afaceri cu regimul lui Putin este falimentar din punct de vedere moral şi ajută la finanţarea unei maşini de război care provoacă suferinţe nespuse în toată Ucraina. Reducerea accesului Rusiei la serviciile britanice va pune mai multă presiune asupra Kremlinului şi, în cele din urmă, ne va ajuta să asigurăm eşecul lui Putin în Ucraina”, a afirmat ministrul britanic de Externe, Liz Truss.

NEWS: Today I announce a ban on services exports to Russia. Russian businesses will no longer benefit from the UK’s world class accountancy, consultancy and PR services.



We’re making sure that Putin fails in Ukraine. https://t.co/MTmLc0R2Ju

— Liz Truss (@trussliz) May 4, 2022

De asemenea, guvernul Marii Britanii a anunţat că impune 63 de noi sancţiuni, inclusiv interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor persoanelor care au legătură cu canale mass-media ruseşti, precum şi sancţiuni care vizează organizaţiilor mass-media.

Printre persoanele sancţionaţe miercuri se numără angajaţii Channel One, un important canal rusesc mass-media de stat, precum şi corespondenţi de război încorporaţi în Forţele ruse din Ucraina. Totodată, organizaţiile, inclusiv televiziunea de stat, All Russia State Television and Radio Broadcasting, vor fi supuse sancţiunilor.

Alte companii media sancţionate sunt InfoRos, o agenţie de presă care răspândeşte ”dezinformare destabilizatoare cu privire la Ucraina”, precum şi SouthFront, site web, şi Strategic Culture Foundation, un ziar online, deoarece răspândesc dezinformare în privinţa invaziei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.