Fetiţa de 5 ani cu hepatită, supusă unui transplant de ficat la Institutul Clinic Fundeni, este în continuare în terapie intensivă, grefa hepatică fiind funcţională. Ea este intubată şi ventilată mecanic în secţia de terapie intensivă din cauza afectării neurologice preexistente

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Starea pacientei de 5 ani transplantată hepatic este staţionară, iar grefa hepatică este funcţională. La momentul actual pacienta este în continuare intubată şi ventilată mecanic în secţia de terapie intensivă datorită afectării neurologice preexistente", a transmis unitatea sanitară referitor la starea fetiţei care a fost diagnosticată cu boala Wilson..

Medicul Dana Tomescu, şef secţia ATI din Institutul Clinic Fundeni a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că, imediat după intervenţia chirurgicală, fetiţa de 5 ani cu hepatită care a fost supusă sâmbătă unui transplant de ficat a trecut prin momente dificile.  

”Întotdeauna suntem rezervaţi în prognostic. Am avut o perioadă extrem de dificilă în managementul fetiţei, imediat după ce s-a pus noua grefă, în sensul că grefa respectivă, deci fragmentul pe care l-a primit, a avut o întârziere de funcţie care a fost un fel de siderare, ca să spun aşa, se numeşte scanning al grefei. A fost o perioadă în care a necesitat, în continuare, măsuri extrem de invazive de terapie intensivă. (...) A avut o perioadă în care sângele nu s-a coagulat, extrem de hipotermă, deci a fost un moment chiar foarte dificil. Dar după terapia intensivă făcută, după ce a ajuns şi în reanimare şi am continuat cu măsurile de terapie intensivă, în acest moment suntem optimişti, deci şi-a reluat diureza. Grefa funcţionează, parametrii de coagulare s-au normalizat în urma măsurilor”, a declarat medicul Dana Tomescu. 

Ea a primit o porţiune de ficat de la un tânăr de 17 ani intrat în moarte cerebrală.

Medicii mai spuneau că singurele riscuri, în acest moment, pentru fetiţa de 5 ani sunt infecţiile, dar că în două săptămâni, cel mult o lună, aceasta poate fi externată din spital. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.