Adolescentul, care în luna decembrie a anului trecut a incendiat parcarea unui bloc din municipiul Constanţa, flăcările extinzându-se apoi la întregul imobil, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Au fost afectate aproape 100 de apartamente, iar 37 de maşini au fost distruse. Acuzaţiilorde distrugere, vătămare corporală din culpă formulate la adresa adolescentului li se adaugă şi cea de evadare, deoarece nu a respectat măsura arestului la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că adolescentul respectiv a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă şi evadare, ultima acuzaţie fiind formulată deoarece nu a respectat măsura arestului la domiciliu.  
Astfel, el este acuzat că la data de 16 decembrie 2021, în jurul orei 1.00, “prin incendierea iniţiată prin folosirea de substanţe inflamabile şi focul aprins de la chibrituri, a provocat distrugeri unui număr de 37 de autoturisme parcare la subsolul şi în proximitatea blocului de locuinţe situat în municipiul Constanţa, precum şi distrugerea şi degradarea blocului de locuinţe, fiind afectate 94 de apartamente, spaţiile comune ale blocului de locuinţe, reprezentate de scările de bloc şi parcarea aferentă situată la demisolul blocului, precum şi faţadele blocului, fiind totodată aduse în stare de nefuncţionare temporară ori până la remedierea reţelelor de apă, gaze şi electricitate”.
De asemenea, în urma acţiunii sale, o persoană a fost rănită, suferind leziuni produse de arsuri şi inhalarea aerului fierbinte, având nevoie de aproape o lună de îngrijiri medicale, procurorii precizând că viaţa i-a fost pusă în primejdie. 
Adolescentul a mai fost trimis în judecată şi pentru că nu a respectat măsura arestului la domiciliu. Astfel, în zilele de 5 februarie, 24 februarie şi 25 februarie el a plecat din locuinţă deşi nu avea voie să facă acest lucru. 
 
Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de 15/16 decembrie 2021 pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului din Constanţa. Incendiul a afectat aproape 100 de apartamente. Dintre acestea 35 au fost afectate de flăcări prin balcoane şi geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiul. De asemenea, 37 de autoturisme au fost distruse. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură rămânând internată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.