Wall Street a crescut puternic joi, susţinută de rezultatele trimestriale bune raportate Meta Platforms şi alte companii, ignorând declinul înregistrat de economia Statelor Unite în primul trimestru, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Nasdaq Composite, al companiilor din sectorul tehnologiei, a crescut 3,5%. S&P 500 a câştigat 2,9%, iar Dow Jones Industrial Average a avansat cu aproximativ 720 de puncte, sau cu 2,2%.

Investitorii au rezistat la sesiunile de tranzacţionare volatile din această săptămână, în timp ce acţiunile se luptă pentru o direcţie clară.

Indicii majori au închis luni ân creştere, dar acţiunile au scăzut marţi, ceea ce a condus la cea mai proastă zi a  indiceluiNasdaq din 2020. Acţiunile au încercat să îşi revină miercuri, dar au redus câştigurile la sfârşitul sesiunii, oar Nasdaq-ul a închis la cel mai redus nivel din 2022.

O serie de rapoarte privind veniturile corporative au generat încredere pieţei, joi.

”A fost un sezon de câştiguri destul de bun şi asta sprijină piaţa de acţiuni”, a declarat Victoria Fernandez, strateg şef de piaţă la Crossmark Global Investments.

Acţiunile Meta au crescut cu aproximativ 18%, după rezultate trimestriale peste aşteptări, un semn că investitorii ar putea vedea semne de uşurare în sectorul tehnologic. Acţiunile scăzuseră cu 48% în acest an, înaintea rezultatelor.

Acţiunile Qualcomm a câştigat aproximativ 8% pe fondul profiturilor solide, în timp ce titlurile PayPal au crescut cu aproximativ 11%, în ciuda emiterii de estimări slabe pentru al doilea trimestru.

Acţiunile Merck au urcat cu 5%, cel mai mare avans în rândul companiilor membre ale indicelui Dow.

Şi titlurile McDonald's, Eli Lilly şi Southwest au crescut joi, după publicarea rapoartelor lor trimestriale. Acţiunişe Apple şi Amazon au crescut ambele cu peste 4%, înainte de raportarea câştigurilor după închiderea bursei.

Produsul intern brut al SUA a scăzut în mod neaşteptat în primul trimestru, cu 1,4% faţă de anul anterior, comparativ cu creşterea de 1% aşteptată de economiştii chestionaţi de Dow Jones.

Unii investitori au ignorat contracţia economică, invocând creşterea preţurilor şi deficitul comercial ca fiind cele care au contribuit cel mai mult la declin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.