Antreprenorul Dragoş Anastasiu, Preşedintele Grupului Eurolines România şi fondator al Rethink România a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit New TV, că bu poţi să faci turism performant cu 30% grad de ocupare, la nivel naţional, pentru că nu poţi să ţii oamenii la muncă şi să faci servicii de performanţă. Miza noastră este să creştem gradul de ocupare, a arătat el, precizând că suntem extrem de dependeţi de week-enduri, de minivacanţe, vacanţa copilului şi vreme. În plus, avem nevoie de seniorii străini care vin în aprilie, octombrie, decembrie, şi sunt verzi, la 70 de ani, a mai spus Anastasiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Suntem axaţi 90% pe turiştii români, dacă vrem să facem un turism care să ne ajute pe noi ca ţară, să mergem şi la cei care planifică din timp, stau 7 zile şi nu se uită pe cer să vadă cum e vremea. Suntem extrem de dependeţi de week-enduri, minivacanţe, vacanţa copilului şi vreme”, a spus Dragoş Anastasiu. El a precizat că premisele sunt bune, pentru 1 mai, pentru că în mod normal, lumea vrea să meargă în vacanţă şi s-a plictisit să stea în casă. Dragoş Anastasiu a mai spus că se poate să faci turism pe litoral, 8 luni pe an, dar trebuie să investeşti şi să ai partaneriate cu autorităţile. ”Preţurile nu sunt întotdeauna mari, nu ar trebui să generalizăm, există şi preţuri rezonabile şi momente rezonabile. E păcat să băgăm totul în aceeaşi oală şi să spunem că turismul este scump şi prost, pentru că asta se întâmplă de ani de zile şi în special generalizând de la litoral pentru toată ţara”, a explicat Anastasiu. Potrivit antreprenorului, problema este gradul de ocupare, în turism. ”În toată ţara avem gradul de ocupare al hotelurilor de 30%. De ce? Pentru că sunt sezoniere şi nu au grad de ocupare. Pe tot anul, ajung la 20% sau 15% unele. Dacă iei pe tot anul, gradul mediu este de 30%. Nu poţi să faci turism performant cu 30% grad de ocupare, nu poţi să ţii oameni, să faci servicii de performanţă, miza noastră este să creştem gradul de ocupare”, a spus Anastasiu. El a menţionat că se poate merge pe turism de nişă, călărie, business, spa, balneo, să mergi cu bicicletele. ”Lipseşte o categorie importantă, seniorii cu bani. Noi avem nevoie de seniorii străini care vin în aprilie, octombrie, decembrie, şi sunt verzi, la 70 de ani, nemţii sunt ceva mai verzi ca noi”, a mai spus Anastasiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.