Consiliul de Securitate al ONU a ”eşuat să împiedice şi să pună capăt” Răzbiului rus în Ucraina, denunţă joi, într-o conferinţă de presă, la Kiev, secretarul general al ONU Antonio Guterres, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul de Securitate a eşuat să facă ceea ce era în puterea sa pentru a împiedica şi a pune capăt acestui război”, denunţă Antonio Guterres în această conferinţă de presă comună cu Volodimir Zelenski.

Acest lucru este ”sursa unei mari dezamăgiri, frustări şi furii”, apreciază Guterres.

Întrebat despre această incapacitate a organismului de a acţiona, secretarul general a răspuns că nu are puterea să reformeze Consiliul de Securitate al ONU.

Însă Guterres a promis să facă totul pentru ca ONU să fie ”mai eficientă” în asemenea cazuri.

El a subliniat că invazia Ucrainei de către Rusia este o încălcare atât a integrităţii teritoriale ucrainene, cât şi a Chartei ONU.

Prezenţa sa la Kiev a fost marcată de bombardamente la câţiva kilometri de centrul capitalei ucrainene.

Mai multe clădiri au fost atinse, iar cel puţin trei persoane au fost spitalizate, a anunţat primarul Kievului Vitali Kliciko.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.