Guvernul va aloca peste 250 de milioane de lei fără TVA pentru finalizarea a 26 de proiecte cu fonduri europene legate de infrastructura de apă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Cărbunaru a precizat, joi, la finalul şedinţei de Guvern, că astfel se evită blocarea implementării acestor proiecte, dar şi dezangajarea unor fonduri europene. 
 
"Aş vrea să vă semnalez Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă 60/2020 privind unele măsuri financiare pentru implementarea proiectelor de infrastructură fazate din perioada 2007-2013, finanţate din fondurile Uniunii Europene pentru perioada de programare 2014-2020. Prin aprobarea acestui act normativ, Guvernul acoperă necesarul de finanţare în valoare de 251,2 milioane lei fără TVA pentru a putea astfel finaliza 26 de proiecte importante în infrastructura de apă şi apă uzată, dar şi de asistenţă tehnică. În acest fel se evită atât blocarea implementării proiectelor, dar şi evitarea dezangajării unor fonduri europene”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.