Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunţat în raportul zilnic transmis poporului că e pregăteşte o decizie importantă a Uniunii Europene, iar Comisia Europeană a fost de acord să elimine toate taxele şi cotele la exporturile ucrainene pentru un an, în acest sens având o discuţie cu preşedintele Ursula von der Leyen. Exportul suficient al produselor noastre pe pieţele europene şi globale va fi un instrument anti-criză semnificativ, Rusia încearcă să provoace o criză globală a preţurilor, mai spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele ucrainean scrie că se pregăteşte o decizie importantă a Uniunii Europene.
 
”Comisia Europeană a fost de acord să elimine toate taxele şi cotele la exporturile ucrainene pentru un an, precum şi să suspende tarifele antidumping. Am discutat astăzi detaliile acestei propuneri cu preşedintele Ursula von der Leyen. Îi sunt recunoscător ei personal şi tuturor prietenilor noştri europeni pentru acest pas. În acest moment, acest lucru ne va permite să menţinem pe cât posibil activitatea economică din Ucraina, producţia noastră naţională”, spune Volodimir Zelenski.
 
Potrivit liderului ucrainean, ”această decizie trebuie luată în considerare nu numai în contextul ucrainean”.
 
”Exportul produselor noastre pe pieţele europene şi globale va fi un instrument anti-criză semnificativ. Rusia încearcă să provoace o criză globală a preţurilor. Pentru a începe haosul pe toate pieţele de bază şi mai ales pe piaţa alimentară. Exporturile ucrainene vor contribui la stabilizarea pieţelor. Deci este benefic nu numai pentru noi, ci şi pentru toţi europenii. Pentru locuitorii tuturor ţărilor care pot fi afectate de ambiţiile distructive ale Rusiei”, a mai explicat Zelenski. 
 
Preşedintele Ucrainei afirmă că de acord cu Uniunea Europeană cu privire la modul de creştere a potenţialului coridoarelor de transport la graniţa noastră de vest.
 
”În această săptămână, conducerea Rusiei a lansat o nouă serie de şantaj energetic la adresa europenilor. Decizia de a întrerupe aprovizionarea cu gaze către Polonia şi Bulgaria este un alt argument că nimeni din Europa nu poate spera să menţină o cooperare economică normală cu Rusia. Rusia consideră ca o armă nu numai gazul, ci orice comerţ. Se aşteaptă doar momentul când una sau alta zonă comercială poate fi folosită, pentru a şantaja europenii, din punct de vedere politic. Sau pentru a consolida maşina militară a Rusiei, care vede o Europă unită ca ţintă”, a mai arătat el. 
 
Zelenski menţionează că, ”cu cât toată lumea din Europa recunoaşte că este inadmisibil să depindă de Rusia în comerţ, cu atât mai repede va fi posibil să se garanteze stabilitatea pe pieţele europene”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.