Consiliul General al Municipiului Bucureşti se reuneşte, joi, iar consilierii sunt chemaţi să stabilească valoarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2023. De asemenea, CGMB urmează să aloce fonduri pentru mai multe spitale în vederea modernizării unor instalaţii şi montării unor sisteme de detectare a incendiilor şi a concentraţiei mari de oxigen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei urmează să aprobe noi preţuri de bilete la Teatrele „Nottara”, „Bulandra” şi „Constantin Tănase”

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost convocată pentru ora 10.00.  

Primul punct al ordinii de zi este stabilirea nivelurilor taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2023.  

După cum arată specialiştii Primăriei Capitalei, valoarea taxelor se indexează cu rata inflaţiei, care pentru anul 2022 este 5,1%.  

Bonficaţia pentru cei care achită integral impozitul pe clădiri, terenuri şi autovehicule până la data de 30 martie 2023 va fi de până la 10%.  

CITEȘTE ȘI Investiţii majore la Spitalul Clinic Colentina, supuse aprobării CGMB: Peste un miliard de lei în extinderea clădirilor şi peste 23 de milioane în Banca de Ţesuturi

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt trecute 40 de puncte.  

Unele dintre acestea vizează proiecte de investiţii şi aprobarea indicatorilor tehnici. De exemplu, e va discuta despre obiectivul de investiţii ”Reabilitare sistem rutier pe Bd. Theodor Pallady, 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călăraşi, Bd. Corneliu Coposu inclusiv bucla Complex Titan”, sau despre ”Reabilitare sistem rutier pe Bulevardul Pache Protopopescu şi Strada Traian”.  

Mai multe dintre proiectele supuse aprobării consilierilor vizează modernizarea instalaţiilor electrice, montarea de sisteme de detectare a incendiilor şi a concentraţiei mari de oxigen la mai multe spitale din subordinea Primăriei Capitalei.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.