Filiala britanică a consorţiului european MBDA a încheiat un contract în vederea livrarării Poloniei a unor sisteme de rachetă de tip sol-aer cu rază scurtă de acţiune, anunţă părţile într-un comunicat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În baza acestui acord, MBDA urmează să livreze unui consorţiu polonez, PGZ-Narew, sisteme de tip CAMM iLauncher, care urmează să fie integrate unor instalaţii poloneze, în cadrul Programului de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acţiune Narew.

”Consorţiul PGZ-Narew a încheiat un acord cu MBDA cu privire la calendarul şi modalitatea de livrare a elementelor sistemului Narew prin intermediul partenerului britanic”, anunţă în acest comunicat comun MBDA şi PGZ-Narew.

Acest acord priveşte integrarea unor lansatoare şi unor rachete produse de către MBDA unor staţii de radiolocalizare şi unui sistem de comunicaţii şi comandă fabricate de industria poloneză a apărării.

Polonia vrea să se echipeze cu 23 de sisteme antiaeriene de tip Narew, cu o rază de acţiune de aproximativ 25 de kilometri.

Valoarea acestui contract nu a fost comunicată, însă costul total al Programului Narew este estimat între 11 şi 15 miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.