Jandarmeria Română a transmis, luni, prin purtătorul de cuvânt, că au fost înregistrate 50 de încălcări ale prevederilor legale, în perioada sărbătorilor de Paşte, iar jumătate dintre ele au sancţionate cu avertisment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a declarat că în perioada sărbătorilor pascale, jandarmii au participat la slujbele religioase dar şi manifestările comemorative, culturale şi sportive care au avut loc în această perioadă, iar acestea s-au manifestat în siguranţă şi fără incidente. 

Reprezentantul Jandarmeriei a afirmat că pe timpul acestor manifestări, la nivel naţional au fost constatate doar 550 de încălcări ale prevederilor legale, jumătate dintre acestea fiind sancţionate cu avertisment.

De asemenea, au fost încălcări minore ale legii, care nu au necesitat o intervenţie specializată.

Despina a mai spus că jandarmii au intervenit şi la peste 85 de solicitări din partea unor persoane aflate în situaţii de risc. În zona montană nu au fost situaţii deosebite, dar s-au înregistrat 4 solicitări de ajutorare a unor persoane care au rămas înzăpezite, a mai spus el, precizând că acestea au fost salvate în zona Bicazului şi Păltiniş. 

Potrivit MAi, duminică, echipajele de poliţie şi jandarmerie au prins în flagrant 106 de autori de infracţiuni care au săvârşit 118 de fapte penale. Totodată, poliţiştii au depistat 8 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Poliţiştii şi jandarmii aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu au constatat 3.493 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1.4 milioane lei.

În ceea ce priveşte siguranţa rutieră, poliţiştii au continuat acţiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind reţinute 335 permise de conducere şi retrase 82 certificate de înmatriculare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.