Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat cel puţin 162 de atacuri asupra asistenţei medicale din Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, în 24 februarie. În urma atacurilor, 73 de persoane au murit şi 52 au fost rănite, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atacurile asupra asistenţei medicale încalcă dreptul internaţional şi pun în pericol vieţi. Lucrătorii din domeniul sănătăţii, spitalele şi ambulanţele nu ar trebui să fie NICIODATĂ ţinte", a transmis OMS, într-un mesaj pe Twitter.  

Atacurile au avut loc între 24 februarie şi 16 aprilie, provocând 52 de răniţi şi 73 de decese, potrivit OMS.  

Atacurile au vizat unităţi sanitare, mijloace de transport, personal, pacienţi, bunuri şi depozite. 

 Dr. Hans Henri Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat că, în ciuda atacurilor, OMS a depus eforturi pentru a se asigura că materialele medicale şi sanitare ajung în oraşele şi localităţile din Ucraina.  

 "Pacea este singura cale de urmat. Fac din nou apel la Federaţia Rusă să oprească războiul", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.